sâmbătă, 3 iulie 2010

Papagalii mei

Papagalii amorezi sunt grupati in 9 specii care apartin genului Agapornis. Sunt iubiti de multa lume datorita culorilor pe care le au. Agarponis provine din limba greaca si inseamna pasarea dragostei. Opt dintre cele 9 specii provin din Africa, iar cea de-a noua(Agapornis canus) este din Madagascar. Acestia din urma au masca portocalie, cioc galben, penele verzi pe corp, iar coada este albastra cu neagru. Odata formata o pereche, aceasta nu se mai desparte niciodata. Durata de viata a acestor pasari este de 10-15 ani. Sunt activi si scot niste sunete foarte frumoase. Se pot atarna pe crengile pomilor cu capul in jos, asemenea liliecilor. Este recomandat sa aiba in colivie un os de sepie.
Mie imi plac papagalii mei deoarece sunt distractivi si ma trezesc dimineata. Ii cheama Coco si Cocheta si ii iubesc
tare mult. I-am primit cadou cu ocazia zilei mele de nastere de la unchiul meu, Mircea.

3 comentarii:

  1. si mie imi plac tare mult cand ne canta dimineata :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nepoteii nostri pun seara un batic de matase peste colivie, altfel nu înceteaza sa ciripeasca :) Tu cum îi trimiti la culcare? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei se duc singuri la culcare si incepand de seara nu mai ciripesc. Se culca odata cu gainile si se scoala la fel, adica devreme. Mai nou au un cuib in care stau toata ziua. Ies afara numai sa manance. Cred ca asteptam puisori :)

    RăspundețiȘtergere